De FOD Financiën promoot de interne mobiliteit

De FOD Financiën gelooft in interne mobiliteit en biedt zijn personeel dan ook heel wat kansen.

Als een medewerker een nieuwe uitdaging wil aangaan, krijgt hij via de interne mobiliteit de kans om zijn professionele toekomst te heroriënteren.

Anderzijds geeft die interne mobiliteit de FOD Financiën de mogelijkheid om onder zijn eigen medewerkers op zoek te gaan naar de competentieprofielen die nodig zijn voor de verder ontwikkeling en goede werking van zijn dienstverlening.

Sinds december 2013 publiceert de Stafdienst Personeel en Organisatie alle interne aanbiedingen op zijn intranetsite Jobs@Fin. Sinds juni 2014 kunnen de medewerkers zich ook inschrijven voor een automatische alertmail die hen meldt dat een jobaanbieding die overeenstemt met hun criteria online staat.

Wie dat wil, kan dus solliciteren voor een functie bij zijn eigen of bij een andere entiteit. De medewerker verbindt er zich dan wel toe om zich ten minste 2 jaar voor zijn nieuwe functie te engageren.

In 2014 ontving P&O 675 kandidaturen voor 143 plaatsen. 143 medewerkers veranderden zo via interne mobiliteit van functie binnen de FOD.