De FOD Financiën neemt deel aan de MOVE Week

Van 29 september tot 5 oktober 2014 nam de FOD Financiën voor de eerste keer deel aan de MOVE Week, een campagne gefinancierd door de Europese Unie die hiermee het belang van regelmatige lichaamsbeweging en sportieve activiteiten wil promoten. De FOD Financiën is de eerste Belgische instelling die hieraan deelneemt.

Over heel België vonden activiteiten plaats met als doel de medewerkers meer te laten bewegen.

Zo gingen 540 deelnemers, gewapend met een stappenteller, met elkaar de strijd aan om in het kader van de wedstrijd ‘GO for 250.000 steps’ het meest aantal stappen in één week af te leggen.

De actie ‘Let’s get cycling’ bracht dan weer 500 mensen op de been die elke dag met de fiets naar het werk reden. In tien steden kregen zij met een gezond ontbijt een warme ontvangst en dat in het bijzijn van enkele grote namen uit de wielerwereld zoals Tom Boonen, Jens Debusschere, Jürgen Roelandts en vele anderen.

In Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven, Luik, Bergen en Namen werden tijdens de ‘Follow the Guide’- actie ’s middags begeleide wandelingen van 3 tot 5 km georganiseerd. Die activiteit bracht meer dan 400 wandelaars samen in een stad die ze elke dag doorkruisen, maar nu vanuit een heel ander oogpunt hebben leren kennen.