De douane heeft nieuwe douaneattachés aangeworven voor de buitenlandse vertegenwoordiging

In 2014 zijn een aantal vierjarige mandaten van douaneattachés verlopen. Daarom heeft de AAD&A een aanwervingsprocedure gestart. Voor de posten in Rusland, India en Zuid-Afrika kwamen nieuwe douaneattachés aan het roer te staan. 
Sinds 1 oktober 2014 vertegenwoordigen Robin Machiels en Babette Desfossez de AAD&A respectievelijk in Rusland en in India. Sinds 1 januari 2015 neemt Stefan Kessen zijn functie op in Pretoria, Zuid-Afrika.

Sinds 2008 heeft de AAD&A een buitenlandse vertegenwoordiging in Rusland, India, China en Zuid-Afrika. In Brazilië is er sinds 2013 ook een douaneattaché bijgekomen. De douaneattachés spelen een belangrijke rol in het vervullen van de doelstellingen van de douane op een internationaal niveau. Zij bevorderen en vergemakkelijken immers de internationale handel door onze ondernemingen op de hoogte te brengen van handelspraktijken, wetgeving en specifieke gebruiken en gewoonten in hun land van vertegenwoordiging. Omdat ze beschikken over een netwerk van contactpersonen, kunnen zij bovendien helpen bij het deblokkeren van ingewikkelde situaties.